Hopp, te Zsiga!

Szilágyi Lenke fotóihoz


Ezen a felvételen az első magyar holdraszállás ünnepélyes pillanata látható. A fénykép jobb alsó szegletében világosan kivehetőek a Holdbéli Ember rokonszenves arcvonásai, amint ajkát széles mosolyra húzva szeretettel üdvözli a messziről jött, kedves idegent.

Ezen a felvételen édesapám látható, amint egy - a későbbiek során sajnos tévesnek bizonyult - információ alapján épp szeretett fiúgyermeke közelgő világrajöveteléről értesül.


Ezen a felvételen az 1984-es Los Angeles-i olimpia egyik magyar versenyzője látható.


Ezen a felvételen Horthy Miklós kiugrási kísérlete látható. A fénykép kissé komor hátteréből is egyértelműen kirajzolódik a füstölgő romok közt lopva osonó Veesenmayer birodalmi dandártábornok ördögi sziluettje.


Ezen a felvételen egy közönséges kiskörúti aszfaltbetyár látható, aki ezúttal kivételesen magasröptűnek szánt produkciójával igyekszik alkalmi közönségét elkápráztatni.


Ezen a képen Hopp Ferenc, a róla elnevezett Hopp Ferenc Múzeum pajkos kedvű névadója látható, amint épp szokásos délutáni sétájára indul.


Ezen a felvételen a Vágyak Sötét Óceánja látható egy égből pottyant, szimpatikus idegennel.


Ezen a felvételen a Legkisebb Ugrifüles egy idáig még nem publikált, időskori portréja látható.


Ezen a felvételen Dugovics Titusz látható, amint frissen zsákmányolt zászlócskájával vidáman integet.


Hú, ez itt most nem tudom ki, de majd mindjárt beugrik.


Ez a kép egy jelenet a Halálos tavaszból. A Jávor itt még nagyon is a fellegekben jár, de kisvártatva kiderül a turpisság, és szegény pali elég csúnyán megüti magát.


Ez a kép a köveskáli Mi Urunk Mennybemenetele plébániatemplom rendes évi tetőjavítási munkálatai során készült szigorúan titkos felvételek egyike.


Ez itt Mr. Rugóláb & társa, a Beton.


Ez egy komplett mesekönyv. Patronseggű szegényember, hétmérföldes csizma, (félig-meddig) láthatatlanná tévő köpönyeg.


Ez meg itt egy régi, kedves családi fotó. Ott, az a kis pont én vagyok, ez meg itt a férjem, amint épp a híres Jézus Krisztus-hasonmásversenyre gyakorol.


Ezen a felvételen a betlehemi istállóból egy kis jószág kinéz.


Ezen a felvételen egy kiugrott kispap látható, amint a nagyváros tarka forgatagában épp újdonsült barátnője Kankalin utcai lakására siet.


Ezen a felvételen az Úr Angyala látható a földbe csapódást közvetlenül megelőző pillanatban.


Ez meg itt a híres Sehova Kapuja. És nini! Az első lelkes befutó!